Met de NEI-methode heb je letterlijk en figuurlijk prachtig gereedschap in handen om anderen te helpen bij onder meer fysieke of mentale stress en persoonlijke groei. Je kunt ervoor kiezen om alleen de basis te leren tijdens een driedaagse basismodule (het vervolg kan je altijd nog een keer doen) óf je helemaal onder te dompelen in de zesdaagse opleiding. Kijk hieronder welke optie het beste bij je past.

NEI-opleiding (6 dagen)

De zesdaagse NEI-opleiding van NEI Academy bestaat uit twee modules van ieder drie dagen. Kies voor deze opleiding als je alles uit de methode wilt halen of als NEI-coach zou willen starten. Ook kun je na afronding van de opleiding de NEI-methode integreren in je huidige praktijk. De NEI-opleiding is geschikt voor iedereen die:

 • NEI-coach wil worden;
 • de NEI-methode wil integreren in een huidige praktijk;
 • zicht wil op de eigen valkuilen of belemmerende emoties;
 • wil werken met basisbehoeften en levensthema’s;
 • diverse diepgaande protocollen wil leren om de NEI-methode toe te passen. Het Rode Draad protocol, vergeving, trauma voor, tijdens en na de zwangerschap, fysieke klachten, belemmerende overtuigingen en eigenlijk letterlijk alles wat jij kunt bedenken en wij voor je in de opleidingsmap hebben beschreven.

Basismodule (3 dagen)

Kies je voor de basismodule dan leer je precies dat, de basis. Je oefent de O-ringtest en volgt het NEI-protocol. Na drie dagen kun je een volledige sessie geven en heb je meer inzicht in je eigen blokkades of belemmeringen. De basismodule is geschikt voor iedereen die:

 • een effectieve methode wil leren waarmee stress losgelaten kan worden en om emotioneel in balans te komen;
 • zijn/haar kind wil helpen bij bijvoorbeeld examenvrees, blessures, belemmerende emoties of gedachten etc.;
 • zicht wil op de eigen valkuilen.

Vervolgmodule (3 dagen)

Je hebt de basismodule al gevolgd en dat smaakt naar meer. Je wilt een eigen praktijk starten of meer met NEI gaan doen in je huidige praktijk. Deze module maakt je opleiding tot NEI-coach compleet. De vervolgmodule is voor iedereen die:

 • de basismodule heeft gevolgd (en nog meer uit de methode wil halen);
 • zelf NEI-coach wil worden;
 • de NEI-methode wil integreren in een bestaande praktijk.

Coachmodule (1 dag)

Heb je de basismodule en misschien ook het vervolg afgerond, maar merk je dat je tijdens NEI-sessies nog meer vaardigheden wilt ontwikkelen voor het coachingsgesprek zelf? Eigenlijk is het altijd handig om over coachvaardigheden te beschikken zodat je meer kan beteken voor de mensen om je heen.

Oefen- en Themadag voor coaches (1 dag)

Deze oefen- en themadag is voor alle cursisten die bij ons minimaal de basismodule bij ons hebben gedaan. Twee keer per jaar (tussen de basis- en vervolgmodule) kan je meedoen met deze dag waar je een sessie geeft én een sessie ontvangt. Ook brengen wij elke keer een nieuw thema of een nieuw protocol in.