Ademcoaching

city self

ADEMCOACHING

Ademcoaching heeft een zeer positief effect als er behoefte is aan verandering of inzicht in wat je doet, hoe je het doet en waarom je iets doet. Het leven speelt zich af in bepaalde patronen, normen en waarden. Al deze conditioneringen stellen onbewust grenzen aan jouw potentieel. Als je hierdoor tegen bepaalde dingen aanloopt die je graag wilt veranderen maar je weet niet hoe, komt ademcoaching van pas.

Tijdens de eerste afspraak maken we kennis met elkaar, is er een intakegesprek en krijg je een ademanalyse. Iedereen heeft een eigen, unieke manier van ademen. Door jouw manier van ademen te analyseren wordt duidelijk hoe je in het leven staat, waar je kracht ligt en waar zich mogelijke blokkades voordoen. Je maakt deze sessie ook gelijk kennis met de verbonden adem. 
Gedurende je leven heb je prettige ervaringen, maar ook pijnlijke. Dat kunnen grootse dingen zijn, maar zeker ook subtielere trauma’s. Iedereen kent bijvoorbeeld het meemaken van afwijzing of doordat je als kind ergens van bent geschrokken. Om je tegen die pijn te beschermen zijn er in het leven drie overlevingsstrategieën: vluchten, vechten of bevriezen. Wat je ook doet, er gebeurt daarbij ook iets met je adem; deze wordt oppervlakkig of je kunt zelfs even stoppen met ademen. Je verbreekt daarmee de verbinding met de ervaring en dus met jezelf. Zo’n niet doorvoelde ervaring wordt daardoor opgeslagen in het lichaam.
Je ademcoach motiveert, stimuleert en begeleidt je om optimaal te ademen in buik, middenrif en borst waarbij er geen pauzes zijn tussen de in- en uitademing. Tijdens deze actieve ademhaling ga je blokkades loslaten die je belemmeren in het dagelijks leven en onderdrukte emoties kunnen worden verwerkt. Deze ademmethodiek heeft een therapeutische werking. Na afloop bespreken we wat je ervaren hebt en hoe je verder kunt met de inzichten die je hebt verkregen.

De eerste afspraak bestaat uit een intakegesprek, ademanalyse en korte ademsessie. Bij de vervolgafspraken hebben we een gesprek over je vooruitgang en een langere ademsessie. Voor het beste resultaat adviseren we minimaal 3 ademsessies met tussenpozen van 2 tot 3 weken.

Een ademcoaching sessie duurt 75 minuten en kost 85 euro.